Header Ads

14 Yaşında ve 11 Aydır İddianamesiz Tutuklu

Terörle Mücadele Yasası'nın mağdur ettiği çocuklardan biri de Ö.S. Onun özgünlüğü ise 11 aydır, duruşmaya bile çıkartılmadan cezaevinde tutulması. Avukatı Müşir Deliduman, müvekkili için yeniden eylem yapacak.
 
Ö.S. 21 Temmuz 2010 tarihinde Erzurum'da gözaltına alındığında 14 yaşındaydı. Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik öngören yasa 1 gün sonra yürürlüğe girmesine rağmen Ö.S. çocuk savcısı yerine terörle mücadele şubesinde özel yetkili savcı tarafından sorgulandı ve ardından da tutuklandı. 11 ayı aşkın bir zamandır tutuklu olan Ö.S., iddianamesi tamamlanmadığı için henüz hakim karşısına bile çıkmadı.

SÜRGÜN EDİLDİ

10 aylık süre içinde 4 ayrı cezaevine sürgün edilen Ö.S., cezaevlerinde kötü muameleye maruz kaldı. Ö.S., Rize L Tipi Cezaevi'nde de uzun süre tecrit altında tutuldu.

AVUKATI EYLEM YAPACAK

Müvekkilinin durumuna dikkat çekmek için ÇHD İstanbul Şubesi'nde bir günlük açlık grevi yapan Avukat Müşir Deliduman, yeniden eylemler yapacak. ETHA'ya bilgi veren 30 Haziran'dan itibaren merkezi yerlerde stantlar açarak, müvekkilinin durumunu anlatacağını söyledi. Ayrıca, Meclis Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı gibi resmi kurumların yanı sıra çeşitli dini temsilciliklerin de içinde olduğu çok sayıda yere mektup göndereceğini belirtti.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.