Header Ads

Ankara'da Metin Lokumcu'nun Ölümünü Protesto Eden Göstericiler Gözaltına Alınıyor

Hopa olayları sonrası Ankara'da protestolara katılanlara yönelik polis baskısı sürüyor. Ankara Halkevleri, Ankara Öğrenci Kolektifleri, ÖDP ve SDP üyelerinin evleri polis tarafından basıldı. Polisin elinde 30'a yakın kişinin bulunduğu bir liste olduğu söyleniyor.

Sabaha karşı pek çok eve yapılan eş zamanlı baskınlar sonucunda 15'a yakın kişi gözaltına alındı. Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, ÖDP ve SDP üyelerinden gözaltına alınan kişilerin evlerinin didik didik arandığı ve cd, bilgiyar, kitaplara el konulduğu öğrenildi. Şu ana kadar Halkevleri'nden 3, Öğrenci Kolektifleri'nden 9, ÖDP'den 1, SDP'den 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Gözaltına alınma nedeninin ise Hopa'da çıkan olayların ardından Ankara'da yaşanan çatışmalar olduğu belirtiliyor.


Operasyon öncesi teknik takip

Operasyonda gözaltına alınanların teknik takip sonucu evlerinin basıldığı öğrenildi. Arkadaşlarının evinde kalanların ev araması yapılmadan götürüldüğü bilgisi ulaştı.

Dilşat Aktaş'ın da evi basıldı

Ankara'daki olayların ardından polis tarafından kalça kemiği kırılan Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş'ın da evinin basıldığı öğrenildi. Aktaş'ın hastanede yatmasına rağmen polis evine gitti. Evden Aktaş'ın cd, kitap gibi özel eşyaları alındı. 


haber: etha ve sendika.org 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.