Header Ads

Bağımsızlar Meclise Gitmiyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun, KCK tutuklusu Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürme kararının ardından Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu, Meclis'e gitmeme kararı aldı. Hükümetten sorunun parlamentoda çözümü için somut adım bekleyen blok milletvekilleri, AKP'ye de "çalınmış milletvekilliğini derhal iade etme" çağrısı yaptı. 
 
YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesinin ardından, Diyarbakır'da toplanan BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu bileşenleri, oy birliği ile bağımsız milletvekillerinin Meclis'e gitmemesi yönünde karar aldı.

BDP ve blok bileşenlerinin aldığı karar, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi tarafından okundu.

Elçi'nin okuduğu basın bildirisi şöyle:
"Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu, Türkiye halklarının barış içinde ve özgürce bir arada yaşaması amacıyla yan yana geldiği günden beri, birçok operasyonun hedefi haline gelmiştir. YSK vetosu ile başlayan süreç keyfi tutuklama, gözaltılar, askeri ve siyasi operasyonlarla hiç durmadan devam etmiştir.

'YETKİSİZ BİR KURUM HAKLARI GASP ETTİ'

Bu engelleme ve barış sürecinin önünü tıkama operasyonlarının son halkası, Diyarbakır Milletvekili Sayın Hatip Dicle'nin yasal haklarının yetkisiz bir kurum tarafından gasp edilmesiyle sonuçlanmıştır.
Dün bu tarz operasyonlardan mağdur olduğunu iddia edenler bugün bu operasyonun bizzat mimarlığını üstlenmiş durumdadırlar.
Halklarımıza barış ve özgürlük sözü vermiş olan bloğumuz, bu şartlar altında benzeri operasyonlarla sürekli muhatap olacağı anlaşılmıştır.
Parlamento ve iktidar bu haksızlığı giderme ve demokratik siyasetin önünü açarak çözüm olanaklarını geliştirme yolunda somut bir adım atıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz.

'AKP ÇALINMIŞ VEKİLLİĞİ İADE ETMELİDİR'

AKP yönetimi çalınmış milletvekilliğini hakkı olana derhal iade etmelidir.
Tüm demokrasi güçlerini, barış sürecini baltalayan bu operasyonlara karşı demokrasiden yana tavır almaya davet ediyoruz."

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.