Header Ads

Burger King'de Mücadeleye Devam. Burger King'i Bakanlığa Şikayet Ettiler

Tez Koop-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şube, Burger King Çağrı Merkezi'nde çalışan işçilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için Burger King'e yürüyüş düzenledi.
 
Sendika binası önünden Burger King önüne yürüyen işçiler adına İsmail Yıldız bir açıklama yaptı. Kötü çalışma koşullarına karşı mücadele etmek için sendikalı olduklarını dile getiren Yıldız, işverenin sendikalı olan 4 işçiyi, sonra da bu mücadelenin öncülerini işten çıkardığını belirtti.

İşten çıkarılmalarının sendikal mücadeleleri önünde bir engel olamayacağını belirten Yıldız, "Mücadelemiz asıl şimdi başlamıştır. Sendika üyesi arkadaşlarımızı, sendikadan istifa etmezse işten çıkartılacakları, fişlenecekleri ve başka hiçbir iş yerinde iş bulamayacakları yönünde tehdit eden patron ve yöneticiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çalışma Bakanlığı'na müracaatımız var. Dikkate alınarak yasal işlem yapılmasını talep ediyor ve bekliyoruz" dedi.

Günde 11 saat, haftada 48 saat çalıştıklarını, iş geç geldiklerinde azarlandıklarını, yemek tercihlerinin olmadığını belirten Yıldız, “patronunu tüm keyfi ve insan onurunu ayaklar altına alan uygulamalarına dur demek için sendikalı olduklarını” söyledi.

'MÜCADELE ÖRNEKLERİ GÜÇ KATIYOR'


Yıldız, her yıl ciro rekorları kıran devasa işletmenin, bu büyük karları işçileri hangi koşulda çalıştırarak elde ettiğini kamuoyuna göstermek için bu açıklamayı yaptıklarını ifade etti. İsmail Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bizler emek mücadelesinin her alanda yürütüldüğünü ve mücadelenin zorlu yollardan geçtiğini biliyoruz. TEKEL işçilerinin, Konak Belediyesi taşeron işçilerinin, Samsun Sigara Fabrikası işçilerinin ve nice atölye, fabrika, iş yerinde her türlü baskı ve zorluğa rağmen hak mücadelesinin verildiğini görüyoruz. Bu mücadeleler bize güç katıyor. Bu güçle diyoruz ki; Burger King'de mücadeleye devam, Burger King Çağrı Merkezi'nde sendika hakkımızı söke söke alacağız."

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.