Header Ads

Eğitim-Sen: 'Ali Demir'i Aklayanlar Milyonlara Eziyetten Sorumlu'

Eğitim- Sen Genel Merkezi YÖK'ün ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Eğitim- Sen, YÖK'ün Ali Demir hakkında verdiği kararın, “Sınavlara giren adayların temel insan haklarını zedeleyen ve sistematik bir eziyete dönüştürülen sınav sisteminin, sınavların yapılmasını sadece güvenlik sorununa indirgeyerek kendisi dışında sürekli hata yapan birilerini arayan Ali Demir’in ve ÖSYM Başkanlığı’na akademik hırsızlık yaptığı ileri sürülen birsini getirenlerin aklanması” dışında bir anlam taşımadığını kaydetti.

Ali Demir’e soruşturma açılsa dahi, sonucun YGS skandalında yaşanan süreç ile aynı olacağı belirtilen açıklamada, “'Tatmin olduk' açıklaması yapanların bağımsız olduğu iddia edilen yargı sürecindeki rollerinden daha etkin bir role YÖK üzerinde sahip olduğunu bilmek, tüm gerçeği açığa vurmaktadır” denildi.

DEMİR, YÖK KORUMA KALKANI ALTINDA

“12 Eylül kurumlarından olan YÖK’ü, AKP’nin sahiplenmesinin sebeplerinden birisi böylelikle ortaya çıkmıştır” denilen açıklamada, “siyasi kadrolaşma aracı olarak görülen ÖSYM’nin yetkilerle donatılmış Başkanı Ali Demir, skandalların altına bir bir imza atmakta hiçbir sakınca görmemiştir. Çünkü Ali Demir’in YÖK kalkanıyla koruma ve aklanma altına alınmasında “görevinin gereklerini çok iyi yerine getirmesi” ve dolayısıyla AKP’ye gösterdiği rızanın olduğuna şüphe yoktur” denildi.

AKP'nin Ali Demir'i akladığını belirten Eğitim-Sen, Ali Demir'in asıl olarak, şifreler ve şaibeler nedeniyle sınav sürecinde eziyete ve psikolojik şiddete maruz kalan milyonlarca öğrencinin aklaması gerektiğini kaydetti. Eğitim-Sen, ÖSYM'nin, sınav güvenliğinden önce toplumun güvenini nasıl kazanacağını düşünmesi gerektiğini ifade etti.

“YGS’deki şifre skandalı ortaya çıkar çıkmaz 'şifre yok' ve 'tatmin olduk' diyenlerin çelişki, tehdit ve talimatlarını unutmuş değiliz” diyen Eğitim-Sen Genel Merkezi, gençlerin ve geleceğin içine düşürüldüğü bu cendereden kurtulabilmesi için mücadele edileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.