Header Ads

Erdoğan: 27 Nisan Bildirisini Muhtıra Olarak Görmüyorum

Bugüne kadar çok sayıda Ak Partili bakan ve milletvekilinin ‘muhtıra’ dediği ve Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde 27 Nisan 2007 tarihinde yayımlanan bildiriye Başbakan Erdoğan’dan farklı bir yorum geldi. Erdoğan, o bildiriyi muhtıra olarak görmediğini söyledi.

Erdoğan önceki akşam Kanaltürk’te katıldığı programda, “367 krizinde neler oldu? Cumhurbaşkanının açıklamaları oldu. Bir çok şeyi bildiğini söyledi. Siz de biliyor muydunuz?” sorusu üzerine,“Aslında tabii o süreci Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber yaşadık. Tabii ki ben de bir çok şeyi biliyordum. Bulunduğum makam sebebiyle bunları konuşmak bir şey kazandırmaz” dedi.  O süreçle ilgili muhalefeti de eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti: “O zamanın küçük muhalifleri bizlere verdikleri sözlerin arkasında duramadılar. ANAP’ın genel merkezine milletvekillerini tıkadılar hatta kilitlediler ve bunlardan bir tanesi kaçabildi. Ve o oylamaya geldi.”

“Dönemin Genelkurmay hiyerarşisinde Cumhurbaşkanlığı sürecine etki etme noktasında birileri var mı sizde?” sorusu üzerine ise Erdoğan, “Benim elimde kesin veri yok. Duyumlar var. Kesin veri olmadığı içinde bu konuyu konuşmayı doğru bulmam” dedi.

“27 Nisan bir muhtıraydı? O konuda yargı süreci işler mi?” denince Erdoğan, “O konuyu bir muhtıra olarak kabul etmiyorum. O zamanki Genelkurmay’ın bir yaklaşımı olarak değerlendiriyorum. Muhtıralar karşısında siyasi iktidarların ne yaptığı bellidir. Eğer muhtıra kabul ediyorsanız varın öyle kabul edin. Hemen ardından ertesi gün iktidar olarak gerekli cevabı gerekli şekilde verdik ve bitirdik”diye konuştu.

haber: t24

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.