Header Ads

Ferhat ve Berna İçin Adliye Önünde Oturma Eylemi

Gençlik Federasyonu üyeleri Başbakan Erdoğan'ın Roman Çalıştayı'nda "Parasız Eğitim İstiyoruz, alacağız" yazılı pankart açtıkları için 15 aydır tutuklu bulunan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer'in 22 Haziran 2011 tarihinde görülecek duruşmasına kadar Beşiktaş Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. 

Gençlik Federasyonu üyeleri Beşiktaş Adliyesi önünde biraraya gelerek sık sık "Ferhat ve Berna serbest bırakılsın", "Parasız eğitim istemek suç değildir", "Parasız eğitim hakkımız" şeklinde sloganlar attı.

Hergün saat 10.00'dan 17.00'ye kadar devam edecek olan eylemin ilk gününde Gençlik Federasyonu adına açıklamayı Cemray Baş yaptı. Baş, Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'ın milyonların talebini Başbakan Erdoğan'ın yüzüne haykırdıkları için tutuklandıklarını belirterek, "Bu ülkede haklarımızı savunmak en ağır bedeller ödemeyi de beraberinde getiriyor" dedi.

"Demokrasi kelimesini dilinden düşürmeyen AKP iktidarına karşı alanlara çıkan emekli öğretmen Metin Lokumcu polis tarafından katlediliyoruz, harç parasını ödemek için inşaatlarda çalışırken ölüyoruz, hapishanelerde tecrit işkencesiyle katlediliyoruz" şeklinde konuşmasını sürdüren Baş, AKP'nin kendisi gibi düşenmeyenlere yönelik katletme, tutuklama gibi uygulamalarla şiddeti arttığını ifade etti. Baş, bu keyfi uygulamalara bir örneğin ise Ferhat ve Berna'nın 24 Mayıs 2011 günü görülen 3. duruşmalarında savcının parasız eğitim isteminin bir anayasal hak olduğunu belirterek tahliye ve beraat kararı istemesine rağmen mahkeme heyetinin tutukluluk halinin devam etmesine karar vermesi olduğunu söyledi.

Berna ve Ferhat'ın tutukluluk durumunun 22 Haziran 2011 tarihinde İstanbul Beşiktaş Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan ara duruşmayla tekrar ele alınacağını hatırlatan Baş, o güne kadar Adliye önünde oturma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.