Header Ads

Öcalan'dan Boykota Destek. Balbay: Millet İradesi Hiçe Sayıldı. Gül: Çözüm Yeri Meclis

Öcalan'dan Boykota Destek

Abdullah Öcalan, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin Meclis'e gitmeme kararını "doğru bulduğunu" bildirdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkilleri ile haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirerek, İmralı Adası'ndan döndü. Avukatlar, Öcalan'ın Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin, Hatip Dicle'nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi sonrası Meclis'e gitmeme kararını "doğru bulduğunu" ifade ettiğini aktardı.

Gürsel Tekin: Tüm Seçenekleri Deneriz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekili seçilen "Ergenekon" sanıkları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye edilmemeleri halinde "tüm seçenekleri deneyeceklerini" açıkladı.

Balbay: Millet İradesi Hiçe Sayıldı

CHP'den milletvekili seçilen ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay, avukatları aracılığıyla Silivri Cezaevi'nden yaptığı yazılı basın açıklamasında, kendisi hakkında tahliyesinin reddine ilişkin verilen kararı, "Millet iradesi hiçe sayıldı." diyerek değerlendirdi.

Yazılı açıklamasında mahkemenin kararını, bütün duygularını bir kenara koyarak okuduğunu söyleyen Balbay, "Bu karar, milletin iradesini hiçe sayıyor. Siyasi partilerin 'demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğu' ilkesini hiçe sayıyor. Başta 'masumiyet karinesi ve tutuksuz yargılama esastır.' ilkesi olmak üzere bütün temel hukuk kurallarını hiçe sayıyor." ifadesini kullandı.

Tahliye talebinin reddine karar veren üye hakimlerin tahliye talebine ilişkin dilekçeyi okumadıklarını iddia eden Balbay, "Ben, milletvekili seçildiğim için tahliye istemedim. Mahkemenin, 'kaçma', 'delilleri karartma' gibi gerekçelerinin gelinen noktada mahkeme açısından da ortadan kalktığını ifade ettim." dedi.

Gül: Çözüm Yeri Meclis

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tutuklu vekillerin Meclis'e girememesi ve BDP destekli vekillerin 'boykot' kararıyla ilgili açıklama yaptı. Gül'ün açıklamasından: 'Sorunları demokratik yöntemlerle çözmek yerine görmezden gelmek veya çözümü ertelemek, sorunların daha da büyümesine ve enerjimizin heba edilmesine yol açmaktadır. Siyasî tarihimiz bunun çarpıcı örnekleriyle doludur. Tüm bu sorunların çözüm yeri, millet iradesinin daha yeni tecessüm ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bu itibarla, mecliste temsil edilme imkânını elde eden siyasî partilerimizi, meclisin dışında değil, tam aksine bu meşru ve demokratik zeminde, toplumun bütün kesimlerini de dahil ederek birlikte çalışmaya çağırıyorum."
















Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.