Header Ads

TİT Evrensel'i Tehdit Etti Evrensel: Sorumlusu AKP Olur

Türk İntikam Tugayları (TİT), Evrensel gazetesini tehdit etti. Gazeteye gönderilen tehdit mailinde, 15 Ağustos'a kadar talepleri yerine getirilmezse Diyarbakır ve İstanbul'da kanlı eylemler yapılacağı belirtildi. 

TİT, tehdit mailinde, "Evrensel Gazetesi olarak yaptığınız haberlerde Türklere ve büyük Türk devletine hakaret boyutunda yazılar çıkarmakla yaptığınız yanlışları arttırıyorsunuz. Bu nedenle operasyon hakkımız saklı kalmak şartıyla" denildi.

Evrensel: Sorumlu AKP Olur

TİT'ni tehdit mailini değerlendiren Evrensel Gazetesi Yazıişleri Müdürü Fatih Polat, Hatip Dicle'nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi kararına karşı açıkça muhalefet etmelerinin ardından böylesi bir tehdidin tesadüf olmadığını ifade etti. Polat, gazetelerine yönelen bu tehdidin devlet dışında gelişebilecek bir tehdit olabileceği inancında olmadıklarını söyledi. Polat, şöyle konuştu: "Evrensel'in böyle alçaklıklara pabuç bırakmayacağı açıktır. Daha önce Akın Birdal suikastı dâhil olmak üzere bir dizi kontra eylemde imzasını gördüğümüz TİT'in böylesi açık tehditler savurabilmesi, AKP'nin Ergenekon operasyonlarında aslında kendisine yönelen tehditlerle ilgili bir alan temizliği yaptığını göstermektedir. Bize, Kürtlere, Ermenilere, sosyalistlere yönelen bu tehditler bu sebeple AKP ve devlet siyasetinden bağımsız açıklanamaz.'

Polat, gazeteye dönük en küçük saldırının TİT şahsında AKP ve devletin sorumluluğunda olacağını ifade etti.

TGS'den TİT tehdidine Karşı Savcılara Çağrı

Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk İntikam Tugayları (TİT) adlı kontrgerilla örgütünün, Evrensel gazetesine gönderdiği tehdit mektubunu kınadı.

Tehditlere karşı, Evrensel ve Agos gazeteleri ile diğer gazeteci, yazar ve aydınlarla dayanışma içinde olduğunu ifade eden Türkiye Gazeteciler Sendikası, şöyle dedi: "Şiddet ve nefret söylemini bizzat içeriğinde taşıyan böyle bir tehdit karşısında savcılıkları ve güvenlik görevlilerini harekete geçmeye ve gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Meydana gelebilecek herhangi bir saldırının ve sonuçlarının sorumluluğu, bu konudaki görevini ihmal edenlere ait olacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.