Header Ads

Trans Onur Yürüyüşü Yapıldı: Biz De Varız!

İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Kapısı, Voltrans: Trans Erkek İnsiyatifi, KaosGL, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat, LAMBDA İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, PlanetRomeoFoundation gibi örgütler "Trans Onur Haftası" kapsamında Taksim Meydanı'ndan Beyoğlu Tünel'e kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca sık sık "Okul, iş, mecliste, translar her yerde", "Susma haykır translar vardır", "Aşk aşk hürriyet, uzak dursun nefret", "Baskı şiddet ahlaksa biz ahlaksız" şeklinde sloganlar attı. İlginç kıyafetleri ile dikkat çeken eylemciler ellerinde ise "Anayasa'da translara yer açın", "Cinsiyet kimliği değil, trans fobi problem", "Nefret cinayetlerini durdurun ya da defolun", "Travestiyiz buradayız, alışın gitmiyoruz", "Siz bize hasta olun" yazılı dövizler taşıdılar.

Bando eşliğinde yürüyen eylemciler yaptıkları konuşmalarda ise trans cinayetlerinin politik olduğunu söylediler ve eklediler: "Kendimizi bütün dünyaya göstermek istiyoruz. Türkiye gibi bir ülkede çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Bugün Onur Haftası tüm dünyada kutlanıyor." 

LGBTT adına konuşan Ebru Kıran, İstanbul'da trans yürüşünün ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, taleplerini ise şöyle sıraladı: "Anasaya'nın 10. maddesine trans kimliklerininde eklenerek genişletilmesi, trans cinayetlerinin durdurulması ve trans cinayeti işleyenlerin üç, beş yılla serbest kalmalarını engellemek için caydıcı cezaların verilmesi."

Emekçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Kara ise yaptığı konuşmada LGBTT toplumuna ayrımcılığa karşı birlikte mücadelenin önemine değinerek, "İnsanların tercih ettiği cinsiyetten kaynaklı öldürülmelerini artık istemiyoruz ve bizim verdiğimiz mücadele erkek egemen sisteme karşıdır" dedi. 

Voltrans: Trans Erkek İnsiyatifi adına konuşan Berk İnan ise, "Trans erkeklerinde var olduğunu göstermek için buradayız" dedi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.