Header Ads

'Yeni Meclis Kaybedenlerden Hesap Soracak Mı?'

Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, Galatasaray Meydanı'ndaki 324. buluşmalarında yarınki seçimlerle oluşturulacak yeni parlamentoya mesaj verdi, kayıpların, faili meçhullerin, darbe suçlarının sorumlularının cezalandırılması için gereğini yapmasını istedi.

Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır, parlamentonun normal ülkelerde ulusal iradenin yansıması olduğunu ifade etti. Kırbayır, "Her seçimlerde kendimize benzediğini düşündüğümüz insanlara oy vererek onları Meclis'e yolluyoruz. Onlar Meclis'e gittiğinde bize benzemiyor. Çünkü bizim yüreklerimizin acısı onlarda yok" dedi.


Nurettin Yedigöl'ün kardeşi Muzaffer Yedigöl, 30 yıldır kayıp olan ağabeyinin seçmen kağıdının geldiğini, seçmen kağıdıyla birlikte daha fazla acı çektiklerini ifade etti. Annesinin 85 yaşında olduğunu ve bu acıya dayanamadığını ifade eden Yedigöl, "Bize bu acıyı yaşatmayın yeter artık" diye haykırdı.


İsmail Bahçeci'nin kardeşi Umut Bahçeci, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın tutuklandığını hatırlatarak, "Ona emir veren Mehmet Ağır, Tansu Çiller, İbrahim Şahin neden tutuklanmadı?" diye sordu.


Kenan Bilgin'in kardeşi İrfan Bilgin, 16 yıldır bu meydanda annelerin, babaların, kardeşlerin gözyaşı döktüğünü, annelerin babaların çocuklarını bulamadan bu dünyadan göçtüğünü söyledi. Hükümetin adalet sarayları yaptığını ama o sarayların adalet dağıtmadığını belirten Bilgin, adalet arayışlarının devam edeceğini dile getirdi.

İHD İstanbul Şubesi adına açıklama yapan Sebla Arcan, yeni Meclis'in yarın yapılacak seçim ile oluşacağını ve patilerin seçmenlere vaatlerde bulunduğunu hatırlattı. Arcan kayıpların faillerinden, köy yakanlardan, infazlardan hesap sorulacağı yönünde bir vaatte bulunmadıklarına dikkat çekti.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.