Header Ads

YÖK'ten ÖSYM'ye Uyarı: 'LYS Soruları Çalınabilir'.

 Devletin en üst düzeyinde görevli bir kişi, YÖK Başkanı'na, "LYS soruları çalınacak" ihbarı yaptı. Konuyu ilişkin açıklama yapan ÖSYM tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da güvenlik önlemlerini aldığını iddia etti.

YGS'deki şifre skandalı halen güdemden düşmeden bu ve önümüzdeki hafta yapılacak olan LYS soru kitapçıklarının çalınacağına dair ihbar geldi. Devletin en üst düzeyinde görevli bir kişi tarafından YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a yapılan ihbarda çalınan soru kitapçıklarının ise AKP'li bir milletvekilinin e-mail adresinden tüm Türkiye'ye yayılacağı iddia edildi. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre Özcan, hemen emniyeti durumdan haberdar eden Özcan, bilginin çok emin kaynaklardan geldiğini ifade etti. Özcan, dün yola çıkan soruları taşıyan TIR'lar ile ÖSYM binası ve soru kitapçıklarının saklandığı depolardaki güvenlik önlemleri artırıldığını söyledi. YÖK, ÖSYM ve emniyetin, sınav bitene kadar koordinasyon halinde çalışacağını belirtti.

'TÜM SINAVLARDA OLDUĞU GİBİ BU SINAVDA DA...'

ÖSYM, iddialarla ilgili olarak, sınavlar öncesinde bu tür duyumların alındığını söyledi. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "ÖSYM, sınav güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen göstermektedir. Tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavlarda da gerek kurum içinde, gerek matbaada, gerekse de sınav evrakının Türkiye'nin dört bir yanına eriştirilmesi esnasında, emniyet birimleri ile işbirliği içinde, en üst seviyede güvenlik tedbirleri alınmıştır. Adayların bu türden iddialara itibar etmeden, sükunet içinde sınavlara katılmaları ve sadece bilgileri ile geleceklerine yön verme gayreti içinde olmaları tavsiye edilir."

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.