Header Ads

Yunanistan'da Grev Devam Ediyor. Meclis Kuşatma Altında.

Yunan meclisi yıkım paketini oylamaya hazırlanırken, başkent Atina'nın merkezinde genel grev ve isyan devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde Atina'nın merkezinde polis ve yıkım paketinin geri çekilmesi için eylem yapan muhalifler arasında çatışma yaşandı.

48 saatlik genel grevin 2. gününün ilk saatlerinde aşırı gaz bombası kullanan polise eylemciler, taş ve sopalarla karşılık verdi. Çıkan olaylarda bazı eylemcilerin ciddi şekilde yaralandığı ifade edildi.

Meclis önünde tansiyonun hala yüksek olduğu belirtilirken, polislerin sadece eylemcilere değil haber için meydanda bulunan muhabirlere de saldırdığı kaydedildi.

Yunanistan'ın diğer şehirlerinden de Sintagma Meydanı'na gelenlerin olduğunu belirten yerel basın, meydanın giderek kalabalıklaştığını ifade etti.

Dün yaşanan çatışmaların ardından bugün meclis önündeki güvenlik gücü sayısının arttırıldığı kaydedildi. Dün 5 bin polis görevlendirilmişti. Görgü tanıkları milletvekillerinin girişi için kullanılan bölümün çok sayıda polis tarafından ablukaya alındığını belirtti.

GEMİCİLER GREVİ 24 SAAT DAHA UZATTI

Bu arada, Panhelenik Gemiciler Federasyonu (PSF), grevi 24 saat daha uzatma kararı aldı, Perşembe günü de eylemi sürdüreceğini bildirdi.

Arap dünyasından ardından İspanya'yı takip eden Yunanlı "Öfkeliler", Mayıs ortasında Sintagma Meydanı'nı işgal ederek meydanı Tahrir'e çevirmeye çalışmıştı. Mayıs ayından bu yana meydanı terk etmeyen Öfkeliler, meydandan hala ayrılmıyor ve paket geri çekilene kadar eylemi sürdürme çağrısı yapıyor.
Öte yandan yıkım paketinin bugün mecliste oylanması bekleniyor..

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.