Header Ads

%85 Oranında Görme Engelli ve Meme Kanseri Olan Hediye Aksoy İçin Eylem

Yüzde 85 görme engelli ve meme kanseri olan tutuklu Hediye Aksoy başta olmak üzere tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını isteyen Hediye Aksoy'a Özgürlük Platformu bileşenleri bir kez daha Bakırköy Kadın Tutukevi önünde buluştu.

"Hediye Aksoy'a özgürlük", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin, jiyan, azadi" şeklinde slogan atan kadınlar ellerinde ise Hediye Aksoy'un fotoğraflarını taşıdılar. 

Platform adına açıklama yapan Saniye Evren, Hediye Aksoy'un sağlık durumuna ve tedavi sürecine ilişkin bilgi verdi, Aksoy'un tedavisinin cezaevi koşullarında yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Heyacanla Adli Tıp Kurumu'nun vereceği raporu beklerken, kanserin başka bölgelere yayıldığını öğrenmelerinden dolayı üzüntü duyduklarını aktaran Evren, Adli Tıp Kurumu'nun hazırlayacağı raporu tedavi sürecinin sonuna bırakmasıyla birlikte yıkıldıklarını ifade etti. 

Adli Tıp Kurumu'nun raporu sonraya bırakmasının, bile bile Aksoy'un ölüme mahkum edilmesi anlamına geldiğine işaret eden Evren, "Raporun neden geciktirildiğinin sorusunun insanın yüzünün kızartmayan ve hekimlik mesleğinin ilkeleriyle ters düşmeyen, vicdanları sızlatmayan bir yanıtı yoktur. Adli Tıp Kurumu'nun raporu geciktirmesi Hediye Aksoy'un tahliye edilmesini engellemek, gardiyanlığın hekimliğe galebe gelmesi demektir" dedi.

Aksoy'un tahliyesi beklenen tek şeyin Adli Tıp Kurumu olduğunu söyleyen Evren, aksi takdirde yaşanacak bir ölümden tüm devlet yetkililerin sorumlu olacağını belirtti. 

"Hasta tutsakların tahliyesini sağlamak için onların ölümün eşiğine gelmesini beklemek zulümdür, gaddarlıktır, işkencedir" diyen Evren, toplumu bu zulümü reddetmeye bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmamaya çağırdı. Evren, "Zindanların kapısını dışarıdan açacağız" diyerek Hediye Aksoy'un Aksoy'un şu satırlarını okudu: "Asıl korkutucu olan fiziki ölüm değildir, korkutucu olan vicdanların ölmesidir. İnsanlar ölürken sessiz kalınması bu bizi ürkütüyor."

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.