Header Ads

Almanya'da Zorunlu Askerlik bitti

Almanya'da zorunlu askerlik kalktı, ülke profesyonel ordu kurarak ordunun mevcudunu 185 bine indirecek.
Tarihinin en kapsamlı reformunu yapan Alman ordusu, zorunlu askerliğe son verdi. Almanya, bunun yerine profesyonel ordu kurmaya hazırlanıyor. Yeni Alman ordusu, 170 bini paralı ve 15 bini gönüllü 185 bin askerden oluşacak.

Paralı askerliğin finansmanı için federal hükümetin 319 milyon Euro bütçe ayırdığı ve finansmanın Savunma Bakanlığı kapsamında planlanan bir dizi tasarrufla sağlanacağı kaydedildi.

Zorunlu askerliğin kaldırılması ve profesyonel ordu sistemine geçilmesiyle ülkenin doğusundaki çok sayıda kışlanın kapatılması ve küçük ancak yüksek teknoloji ile donatılmış birliklere ağırlık verilmesi de planlanıyor.
Bunun yanında ordu yetkilileri gönüllü asker kontenjanını doldurabilmek için kampanya hazırlığı içinde.

Televizyon ve sinemalarda reklamlar aracılığıyla orduyu cazip göstermeye çalışan kampanyaların sonuç getirmemesi üzerine, yetkililer göçmen gençlere yöneldi. Ordu, "Paralı askerlik ömür boyu iş güvencesi" şeklinde kampanya başlattı.

Öte yandan Alman ordusu uluslararası alanda asker sayısını arttırmayı planlıyor. Mevcut durumda uluslararası alanda 7 bin askere sahip ülke, bu sayıyı 10 bine çıkarmayı hedefliyor.

235 bin askere sahip orduda askerlik süresi zorunlu olarak 6 aydı.

1 yorum:

  1. Almanya ordusuyla çok milleti dize getirebilmiş bir ordu zamanında hemde en son hitlerin dışında iyi bir komutan olsaydı karşısında da amerika çıkmasaydı çok daha büyük işler yapardı, ancak Almanya zaten büyük teknolojik atılımlar yaptı şehir mimarisi en üst safada, böyle bir ulusun dimağından çıkan askerlik uygulamaları elbette ki uygulanması gereken yöntemlerdir, ilk önce biz yaptık demekten yine gerilerde kalacağız, kendini ileri düşüncelerin beşiği sayan Türk ordusu kadrosu aslında sistemini dayatılma ve bozulma sonucu oluşturmuş gibi, bence kitap okumuyor, insanlık tarihini gelişimleri bilmiyorlar.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.