Header Ads

Başbakan "İşkence ve Faili Meçhul Yok" Dedi Ama Raporlar Tam Tersini Söylüyor

Hükümet programını açıklayan Başbakan Erdoğan, insan hakları açısından toz pembe bir tablo çizdi. Erdoğan'a göre işkence ve faili meçhul yok. Ancak insan hakları örgütlerinin raporlarına göre, işkence ve faili meçhul cinayetler devam ediyor.

Başbakan Erdoğan, bugün Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yaparak hükümet programını açıkladı. İnsan hakları açısından pembe bir tablo çizen Erdoğan, şunları söyledi: "Özgürlük için güvenlik için yaklaşımını temel politika olarak benimseyerek uygulamaya koyduk. Faili meçhul konsunda iktidarımız, eleştirilen değil, övülen bir sicile kavuştu. Türkiye işkenceyle anılan ülke olmaktan çıktı." 

İnsan hakları örgütlerinin raporları, Başbakan'ın iddialarını somut bir biçimde yalanlıyor. İHD'nin 2010 yılı raporuna göre, polis ve askerin açtığı ateş sonucu 29 kişi yaşamını yitirdi, 72 kişi yaralandı. 6 kişi de gözaltı merkezlerinde hayatını kaybetti.

Rapora göre, 280 kişi gözaltında kötü muamele ve işkence gördüğünü belirterek, İHD'ye başvuruda bulundu. Gözaltı merkezleri dışında işkence ve kötü muamele gördüklerini söyleyenlerin sayısı ise 138.

Cezaevlerinde ise rakamlar daha da yükseliyor. Buna göre, 512 kişi cezaevlerinde işkence ve kötü muamele gördüğü başvurusunda bulundu.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.