Header Ads

Festus Okey Davasına Müdahillik Çağrısı

Nijeryalı Festus Okey'in 2007 yılında Beyoğlu karakolunda öldürülmesiyle ilgili davaya 12 Temmuz'da devam edilecek. 4 yıldır süren davada, Festus Okey'in kimlik bilgilerinin tespit edilememesi gerekçe gösterilerek hiçbir gelişme yaşanmadı. 

12 Temmuz'da Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davanın duruşması öncesi bir açıklama yapan Göçmen Dayanışma Ağı, herkesi Festus Okey davasına müdahil olmaya çağırdı. 

Açıklamada, "2007'de Beyoğlu karakolunda öldürülen Nijeryalı göçmen Festus Okey için bir süredir Göçmen Dayanışma Ağı olarak müdahillik kampanyası örgütlüyoruz. Bildiğiniz gibi, mahkeme yaklaşık 4 yıldır Festus Okey'in kimlik bilgilerini beklemek dışında hiç bir şey yapmıyor ve bu arada katil zanlısı polis görevine devam ediyor" denildi.

Göçmen Dayanışma Ağı, Festus davasındaki tıkanmanın teknik bir usulden ibaret olmadığını, özünde göçmenlere yönelik ayrımcılık, yok sayma politikası olduğunu belirtti.

Festus Okey davasına bugüne kadar 120 kişinin müdahillik başvurusunda bulunduğu hatırlatılan açıklamada, "Sizi de, davaya müdahil olma başvurusunda bulunmaya ve Festus Okey'in bir insan olarak kimsesiz/yalnız olmadığını göstermeye çağırıyoruz" denildi.

Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, bugüne kadar, kurumsal olarak müdahillik talebinde bulunan İstanbul ve Ankara baroları ile Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği ve Helsinki Yurttaşlar Derneği dışında müdahil olma talebinde bulunan tüm kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.