Header Ads

Haydar Duymaz Ölüm Orucuna Ara Verdi

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Haydar Duymaz, maruz kaldığı işkence ve kötü muameleye karşı başlattığı ölüm orucu eylemine ara verdi. Temel taleplerinin yerine getirildiğini belirten Duymaz, ayrıca kendisine işkence yapan gardiyanlar hakkında soruşturma açılacağını kaydetti. 

Haydar Duymaz, işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı için açlık grevine başlamıştı. Cezaevi koşulları nedeniyle sağlık durumu kötü olan Duymaz, hakkındaki disiplin cezaları nedeniyle ailesi ile görüşemiyordu. Duymaz, maruz kaldığı işkenceyi belgelemek ve diğer taleplerinin yerine getirilmesi için 3 Haziran'da başlattığı açlık grevini 25. gününde ölüm orucuna çevirmişti.

Avukatı Sezin Uçar aracılığı ile açıklama yapan Duymaz, "temel taleplerim yerine getirildiği için eylemime ara verdim" dedi.

İŞKENCECİLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILACAK

Duymaz, avukatı Uçar'a gönderdiği faksta şöyle dedi: "Bildiğiniz gibi 03.06.2011 tarihinden başlayarak yapılan saldırılara karşı açlık grevi direnişi içerisindeydim. Hücre değişikliğim isteğim doğrultusunda gerçekleşti. Şu an Baysal ve Vedat arkadaşlarımla kalıyorum. Ayrıca işkenceciler hakkında soruşturma açıldı. Yine geçen hafta rapor tutacaklarını belirtip, benimle görüşme yapacaklarını söylediler. Geçen Perşembe günü savcılık izniyle annem ile yaptığım kapalı görüşme esnasında, bu görüşme oldu. 

Bunlar temel taleplerimdi ve gerçekleşti. Gelinen aşamada açlık grevi direnişimin amacına ulaştığını düşünüyorum. Bundan sonrası hukuki mücadeledir. Bu nedenle arkadaşlarımın da görüşleri doğrultusunda 4 Temmuz Pazartesi günü itibariyle direnişime ara veriyorum.

Bu süreçte destek ve emeklerini esirgemeyen her kişi ve kuruma teşekkür ediyorum. Taleplerimin karşılanması harcanan emek-çaba sonucu doğmuştur ve her devrimci, demokratın başarısıdır."

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.