Header Ads

İHD'den Burger King İşçilerine Destek

İHD İstanbul Şubesi, sendikalı oldukları için işten atılan Burger King Çağrı Merkezi çalışanlarına destek vermek için Burger King genel merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Burger King işçilerine destek amacıyla direnişte olan Kampana Deri, Lengrand ve Kubatoğlu Fıratpen işçileri de eyleme katıldı.

İŞÇİLER KORKU DUVARLARINI YIKMAYA BAŞLADI

Eylemde açıklama yapan İHD şube yöneticisi Hulusi Zeybel, son yıllarda çalışma yaşamında hak ihlallerinde olağanüstü artışın yaşandığını kaydetti. Bu alanda derneklerine yapılan başvuru sayısının artığını kaydeden Zeybel, 12 Eylül darbesinden bu yana korku, sindirme politikalarıyla örgütsüzleştirilen çalışanların, artık hak mücadelesinin örgütsüz ve sendikasız olmayacağı bilinciyle vararak, duvarları yıkmaya başladığını vurguladı. 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 23. maddesi ve Anayasa'nın 51. maddelerinin işçilere, sendika kurma ve örgütlenme hakkı tanıdığını kaydeden Zeybel, “Burger King'de neler oluyor? Burger King yetkili ve yöneticileri evrensel değerler ve Anayasal hakları yok sayarak ne yapmaya çalışıyorlar?” sorularını yöneltti.
Şirket yetkililerin bu suçları işlemeye devam ettiği sürece İHD olarak işçilerin yanında olarak, Burger King'i ulusal ve uluslararası alanda teşhir etmeye devam edeceklerin vurguladı. Zeybel, Burger King işçileri işe geri almaya ve çalışma koşullarını insan onuruna yakışır bir şekilde düzenlemeye çağırdı.

'BİZİM KAZANIMIMIZ TÜM İŞÇİLERİN KAZANIMI'

İşten atılan Burger King Çağrı Merkezi çalışanı İsmail Yıldız, “Bir an önce hukuksuz bir şekilde atıldığımız işimize dönmek, insanca koşullarda çalışmak ve anayasal hakkımız olan sendika üyeliğimize saygı gösterilmesini istiyoruz” dedi.
Mücadelelerinin başarıyla sonuçlanması üzerine tüm işçiler için bir kazanım olacağını kaydeden Yıldız, “Daha yaşanılır bir dünya ve ülke, işçilerin mücadelesi sonucu oluşacaktır” şeklinde konuştu.

'VİCDANLARINIZI HANGİ BANKA KASALARINA KİLİTLEDİNİZ'

Yine işten atılan işçilerden olan Gülbahar Bat ise şunları söyledi: “Bizim derdimiz para değil, sadece insan yerine konulmak. Bizim derdimiz ekmeğimizi kazandığımız iş ortamında insan gibi yaşamak. Burger King yöneticileri '2008'den bu yana çalışma koşulları işçilerin onayı ile belirleniyor' diye açıklamalar yapmış. Ben 2008'den beri burada çalışıyorum, bugüne kadar, 'molalarınızı azıltıyoruz, kabul ediyor musunuz?' diye kimse sormadı. Vicdanlarınızı hangi baka kasalarınıza kilitlediniz? Çocuklarınızın bizim çalıştığımız koşullarda çalışmasını ister miydiniz?Yönetim bugüne 'kadar sizi muhatap almıyorum' diyordu. Biz şimdi örgütlüyüz ve bizi muhatap almak zorundasınız.”

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.