Header Ads

Madımak'ta Skandal: 33 Aydının Yanına 2 Saldırganın İsmi Eklendi

Sivas Valisi Ali Kolat'ın, "Olaya insan merkezli baktığımız için hiçbir ayrım yapılmadı" şeklinde açıklamaya çalıştığı durum büyük tartışma yaratacak nitelikte. 
 
Çünkü Sivas katliamında yaşamını yitiren 33 aydınla, olaylar sırasında yaşamını yitiren 2 saldırganın isimleri yanyana yer alıyor.

Sivas Valisi Kolat, açılışı yapılmadan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve demokratik kurumların "Utanç Müzesi" yapılmasını talep ettiği halde "Bilim ve Kültür Merkezi"ne dönüştürülen Madımak Oteli'nin gezdirdi. 

Giriş bölümünde yer alan ve üç bölümden oluşan panoda ise, katliamda yaşamını yitiren 33 aydının ve olayda yaşamını yitiren otel görevlileri Ahmet Öztürk ve Kenan Yılmaz'ın yanısıra saldırganlar arasında yer alan Ahmet Alan ve Hakan Türkgil'in ismide var.

BİNA ÖNÜNDE ANMA YASAK

Sivas Valisi Ali Kolat, Madımak Oteli önünde grup halinde basın açıklaması yapılamayacağını, ancak temsilcilerin burayı ziyaret edip çiçek koyabileceğini belirtti.

Vali Kolat, bina önüne gelmesine müsaade edilip, edilmeyeceği sorusunu "Grubun buraya gelmesine müsaade edilmeyecek" diye yanıtladı.

Toplantı, gösteri ve yürüyüş alanının Mevlana Caddesi olduğunu ifade eden Kolat, "Biz kanun ne ise onu uygulamaya çalışacağız. İhtarımızı ikazımızı yapacağız. Buna rağmen ihtara ve ikaza uyulmazsa gerekli tedbirlerimizi de alacağız. O konuda da bir sorun çıkacağını sanmıyorum" dedi.

PSAK KARARLI OLDUKLARINI SÖYLEMİŞTİ

PSAKD Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül ise yaptığı açıklamada, Valilik ve İçişleri Bakanlığı'nın Madımak Oteli önünde yapılacak anmaya izin vermediklerini söyleyerek, Otel önünde açıklama yapmakta kararlı olduklarını vurgulamıştı. 

Otelin "Bilim ve Kültür Merkezi" olarak adlandırılmasına tepki gösteren Güzelgül, buraya kendilerinin "Utanç Müzesi" levhasını asacaklarını belirtmişti. 

İçeride yapılan düzenlemeden ailelerin duyduğu rahatsızlığı da dile getiren, Güzelgül bu nedenle ailelerin otel içine girmeyeceklerini açıklamıştı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.