Header Ads

Önce TMK Mağduru Oldu Sonra Dağa Çıktı. Sonuç: Mazlum Erenci Hayatını Kaybetti

Tunceli'de düzenlenen askeri operasyonda öldürülen 19 yaşındaki PKK militanı Mazlum Erenci'nin Terörle Mücadele Kanunu (TMK) mağduru bir çocuk olduğu ortaya çıktı.

Temmuz 2008'de Diyarbakır'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın saçlarının zorla kazıtılmasını protesto eden kitlenin arasında bulunduğu iddiası ile gözaltına alınan Mazlum Erenci, 3 gün gözaltında kaldıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Erenci hakkında "örgüt üyesi olmak" suçundan 4 yıl 2 ay, "örgüt propagandası yapmak" suçundan 6 ay 20 gün ve 2911 Sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan ise 2 yıl 9 ay, toplamda 7 yıl 5 ay 20 hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Erenci 9,5 ay tutuklu kaldı. Yargıtay'a gönderilen Erenci'nin dosyası TMK'da yapılan değişiklikle Diyarbakır Çocuk Mahkemesi'ne gönderildi.

BİZE VERİLEN CEZA HAKSIZ

22 Nisan 2009 tarihinde TMK'da yapılan değişiklikler ile tahliye edilen Erenci, İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuruda bulunarak gördüğü işkenceleri anlatmıştı. Erenci'nin 2010 yılında ise PKK'ya katıldığı belirtiliyor.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.