Header Ads

Cem Garipoğlu 24 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin davanın karar duruşması sona erdi. Mahkeme heyeti, savcının mütalaası doğrultusunda karar verdi. Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırılırken baba Nida Garipoğlu beraat etti.

Münevver Karabulut'u başını keserek cesedini çöp konteynırına atan Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cem Garipoğlu hakkında verilen müebbet hapis cezası suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl hapis cezasına düşürüldü.

Baba Nida Garipoğlu beraat ederken, amca Hayyam Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt'a 3'er yıl hapis ceza verildi.

Kadın örgütleri, Münevver Karabulut davası için ilk günden bu yana mücadele etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tüm duruşma günlerinde hem adliye önünde eylemler yaparak hem de duruşma salonunda yer alarak adalet istedi.


Karabulut ailesinden Zeynep Akdoğan, eşi tarafından katledilen Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Tuğba Gümüş davaya ilişkin kararı ETHA'ya değerlendirdi.
Münevver Karabulut'un yengesi Zeynep Akdoğan, Cem Garipoğlu'nun en üst sınırdan 24 yıl ceza almasının önemli olduğunu belirterek, "Ama biz çok mutlu değiliz. Çünkü; bizim kızımız geri gelmeyecek. Adalet yerini yüzde 100 buldu mu? Bulmadı. Ama herkesin cezasını çekmesi önemli" dedi.

'ALDIĞI CEZADAN DOLAYI BİRAZ FERAHLADIM'

Davaya Karabulut ailesine destek olmak için katıldığını dile getiren Duran Yaşar ise şu şekilde konuştu: "Aynı olay bizim de başımıza geldi. Kızım intihar süsü verilerek öldürüldü. O sebeple destek olmak için geldim. Aldığı cezadan dolayı biraz ferahlamış oldum. İnşallah aynı cezayı bizim olaydaki canide alır."

'DAVAYI KAZANMIŞ OLDUK'

Davayı başladığı günden bu yana takip ettiklerini dile getiren Tuğba Gümüş ise, "Platform olarak üç yıla yakın süredir Münevver Karabulut için adalet istiyorduk. Bütün mahkemelerde müdahil olarak yer aldık. Her duruşma öncesi adliye önünde eylem yaptık. Bir önceki mahkemede mütaala sunulmuştu, biz Cem Garipoğlu'nun çocuk mahkemesinde yargılandığı için iyi hal indirimi alabilme ihtimalini çok yüksek olarak görüyorduk. Ama mahkeme heyetinin değişmesiyle birlikte mahkeme olumlu devam etmeye başladı" dedi.

'MAHKEMELERİ İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Ayşe Paşalı, Necla Yıldız gibi katledilen kadınların davalarında olduğu gibi bu davada da kazandıklarını dile getiren Gümüş, "Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bu katledilen kadın arkadaşlarımızın mahkemelerini takip etmeye devam edeceğiz.

8 Aralık'ta Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Tarabya'da eşi tarafından camdan atılarak intihar süsü verilen Gülay Yaşar'ın davasına da katılacağız. Münevver Karabulut davasında olduğu gibi Gülay Yaşar davasına da müdahil olmaya devam edeceğiz. Dava kazanımla sonuçlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Garipoğlu'nun 24 yıl ceza alması önemli. Biz kazandık" şeklinde konuştu.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.