Header Ads

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Mısır'a: Tutuklu Olan Blog Yazarını Serbest Bırakın

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Mısır'da Mübarek'in devrilmesinin ardından yönetimi ele alan askeri yönetim tarafından tutuklanan blog yazarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Yazılı bir açıklama yapan New York merkezli örgüt, yazar Ala Abdül Fetah'ın tutukluluğunu "orduyu en sesli bir şekilde eleştiren birinin apaçık hedef alınması" olarak nitelendirdi.

Askeri savcının 30 Ekim'de Abdül Fetah'ın tutuklanma emrini vermesine karşı yazar, askeri mahkemelerin kendisini sorgulamaya yetkisi olmadığını belirterek soruları sivil mahkemelere gidene kadar cevaplamayacağını açıklamıştı.

Resmi olarak hakkında bir suçlama olmamasına rağmen askeri mahkeme, yazarı "orduya ait silahları çalmakla, ordu mülküne zorla girme ve güvenliğe saldırmak"la suçluyor.

Mübarek'in halk isyanı sonucu devrilmesinden sonra iktidara gelen askeri yönetim, Şubat ayından bu yana 12 bin sivili yargıladı ve çoğuna ceza verdi.

Askeri yönetimin Mübarek'in devamı niteliğinde olduğunu belirten muhalifler, askeri yönetimden en geç bugünün sonuna kadar görevini devretmesini, aksi taktirde yeni bir isyanı başlatacakları ültimatomu vermişti.

haber: etha çizgi: Carlos Latuff

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.