Header Ads

Yasin Hayal'in Babası Bahattin Hayal'in İfadesini Değiştirmeye Zorlayan Savcıların İfadesi Alınacak

Hrant Dink cinayeti davasının sanıklarından Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal'in ifade değiştirmeye zorlandığı iddiası üzerine, Trabzon Adliyesi'nde görevli iki savcının ifadesi alınacak.

Yasin Hayal’in babası Bahattin Hayal, önceki günkü duruşmada konuşturulmadı. Ancak daha sonra Savcı Muammer Akkaş’a verdiği ifadeyle ilgili gazetecilere açıklamalar yapan baba Hayal, soruşturmaya yeni bir boyut kazandırdı. Baba Hayal’in ifadesi sayesinde iki savcı ile bir emniyetçinin ifadeye çağrılacağı ortaya çıktı.
Dink cinayeti soruşturmasını yürüten Savcı Akkaş’a önceki gün yarım saat ifade veren baba Hayal, Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade verirken Şube Müdürü Yahya Öztürk’ün "Biz devlet ve milletimiz için çalışıyoruz. Yasin de devlete çalışanlardan biridir. Yasin çok yakın bir zamanda çıkacaktır. Yasin gibilere bu devletin ihtiyacı vardır" dediğini ileri sürdü.

Yahya Öztürk’ün söylediklerini, Trabzon’da Savcı Fatih Genç'e de aktardığını belirten Hayal, "O da bana ‘Başın belaya girer, sen bunları nasıl ispatlayacaksın? Biri var mıydı yanında?’ dedi. Olmadığını söyledim. ‘Ben size bildiklerimi anlatıyorum siz bana başın belaya girer diyorsunuz’ dedim” diye konuştu. Bu olaydan 5 - 6 ay sonra Savcı Ali Can’ın kendisini çağırdığını anlatan baba Hayal, zorla ifadesini değiştirdiğini söyledi.

Bahattin Hayal’in bu konuşmaları ifadesinde belirtmesi üzerine Savcı Akkaş’ın da, Bahattin Hayal’in isimlerini verdiği Emniyet Müdürü Yahya Öztürk ile Savcılar Fatih Genç ve Ali Can’ı ifadeye çağıracağı öğrenildi. Muammer Güler, Celalettin Cerrah ve Ramazan Akyürek de ifade verecek.

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.