Header Ads

Gültan Kışanak: Karakol Komutanından İzin Alarak Sınırı Geçen Köylüler Vuruldu

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak,"Bu bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur. Bu toprakları pervasızca bombalayanlar, kendi yurttaşları böyle pervasızca imha ederek, vurarak paramparça ediyor. Savaş hukukunu bile ayaklar altına alıyor. 4 aydır bizim vergilerle, bizim tepemize bombalar yağdırıyorlar. Savaş uçakları bu ülkenin semalarında aşağı inmedi" dedi.

Kışanak, "Gece 02.00'den bu yana BDP il örgütü yöneticileri, köylüler ve halkımız bombardımanın yaşandığı yerde ceset topluyorlar. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre 28 ceset getirilmiş, 3 cenaze Şırnak Devlet Hastanesi'nde 5 cenaze de parçalanan kayalıklar altında kaldığı için iş makinelerin yardımıyla çıkarılmaya çalışıyor" diye konuştu.

'İzinle gidip geliyorlar

Ortasu  köyünde toplam 36 kişinin  savaş uçakları tarafından öldürüldüğünü söyleyen Kışanak, "Yaşamını yitirenlerin tamamı 16-20 yaş arası genç ve çocuk. Herkes çok iyi biliyor. Bu sınırın senelerdir köylüler tarafından kullanıldığını devlet yetkilileri biliyor. Bir aşiretin yarısı bir tarafta diğer yarısı bir taraftadır. Aldığımız bilgilere göre, karakol komutanı bunlardan haberdar. Defalarca köylüler karakol komutanıyla görüşmüştür. 'Gidip gelebilirsiniz. Geçiminizi sağlamak için gidip gelebilirsiniz' izin almışlar. Devletin bilgisi ve gözetimi dahilinde ve bizzat AKP hükümeti talimatıyla bir katliam yaşanmıştır. Bunun hesabını bu devlet verecektir" diye konuştu.

'Tepki gösterin'

Türkiye'de insan yaşamının bu kadar ucuz olmadığına dikkat çeken Kışanak, "Vicdanı ve kendisine insanım diyen Türkiye'nin her bölgesinde bulunan yurttaşlar tepkilerini dile getirsinler. Bunun hesabını sorsunlar. Çiler ve Doğan Güreş ikilisi karşılıklı birbirine tak söyler, şak yaparım binlerce insanı katlettiler. Şimdide Tayip Erdoğan aynı mantıkla, aynı yaklaşımla, aynı zihniyetle katliam yapıyor. Marifetinizi Uludere'de görün, parçalanmış cesetleri görün. Gidip sahip çıkın. Tabiİ cesaretiniz varsa gidin Uludere parçalanmış cenazeleri görün" dedi.

'Yetkili bulamıyorum'

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, BDP il örgütü ve belediye başkanlarının araçlarıyla olay mahalline gittiğini belirterek, "Dün geceden bu yana olay yerinden anında tüm bilgileri alıyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın özel kalemini dün akşamdan bu yana arıyorum, cevap veren yok. Sonra telefona cevap verdiklerinde istirahatta olduklarını söylediler. Adalet Bakanlığı'nın özel kalemini de aradım. Karşımızda katliam uygulayan ve birinci dereceden bundan sorumlu olan içişleri bakanının hükümetten dahi istifa etmesini gerekiyor" dedi. Olay karşısında hiçbir yetkilinin çıkıp bir açıklama yapmadığına dikkat çeken Kaplan, "Sadece Şırnak Vali yardımcısı cenazelerin Şırnak hastanesine kaldırdıklarını söyledi. Şimdi biz de Şırnak'a gideceğiz. 36 cenazemiz Şırnak bölgesinde var. Onları toprağa verirken, yanlarında olacağız. Bu katliamı yapanların insanlığından şüphe duyuyorum. Medyanın da insanlığından şüphe duyuyorum. 8 saat boyunca terk bir haber geçmediler. Medya patronlarının insanlığından bu kadar çıkamaz. Medya bu kadar ahlaksızlıktan ve özgürlükten yoksun olamaz. Medya bu kadar çirkefe batamaz" dedi.

haber: DİHA

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.