Header Ads

Reklamlarla Sattıkları Konutları Teslim Etmediler Üstüne Yeni Projelere Giriştiler


2007 senesinde, orta halli gelir grubuna seslenen ilanlarla inşaat projelerini duyuran KC Grup, 2007’nin Kasım ayında, Sarıköy Projesi’ni satışa çıkardı. KC Grubu, Siirtspor’a Sergen Yalçın transferinden de hatırlıyor olabilirsiniz. Ayrıca grup, daha önceki senelerde TOKİ projelerine de imza atmıştı. Grup o dönemde, AKP’ye olan yakınlığıyla da tanınıyordu.

2007’de Sarıköy projesinden ev alanları, evlerin teslim tarihi olan Nisan 2010’da bir sürpriz bekliyordu. Teslim tarihinde, Sarıköy’ün kaba inşaası bile bitmemişti. Bu duruma isyan eden ev sahipleri için ise, asıl macera bu tarihten sonra başladı. Çeşitli bahanelerle ev sahiplerini oyalayan KC’nin, Sarıköy projesi ile birlikte, iki projesi daha vardı. Bunlar; Binbirevler ve Taşdelen projeleriydi. Aynı akibet, bu projelerde de yaşandı ve her 3 proje de, teslim tarihlerinde bitmedi. Hatta Binbirevler’de, doğru düzgün kaba inşaat bile ortada yoktu. Evlerini teslim alamayan mağdurların bir kısmı, teslim tarihinden sonra mahkeme kararı ile ödemelerini durdurdu. Fakat bir kısım ev sahibi ise, senetlerinin protesto olması ve haciz tehditleriyle, ödemelerine devam etmek zorunda kaldı.

Mahkeme kanalıyla, aradan geçen 17 ayda bir sonuca ulaşamayan mağdurlar, sonunda çareyi sokağa çıkmakta buldu. Fakat işin ilginç yanı, kaynağı olmadığını iddia ederek, inşaatların yapımını durduran grubun, başka bir isimle ve TOKİ ortalığıyla yeni, büyük projelere başlaması oldu. KC Construction ile, Sarp Grup arasındaki bağı fark eden mağdurlar, Sarphan Finans Park projesinin, TOKİ iştiraki GYO tarafından, ofislerin satışının yapılacağı ihale günü (27 Aralık Salı, saat 15.00), Sarphan Satış Ofisi önünde eylem yapma kararı aldı.

Eyleme katılan KC Sarıköy Mağdurları’nın neredeyse tamamına yakınının, bu hayatlarındaki ilk eylemiydi. Eylemciler Sarphan Satış Ofisi önüne gittiklerinde, ihalenin iptal edildiği haberiyle karşılandılar. Buna karşın eylemlerini yaptılar ve basın açıklamalarını, basın ile paylaştılar. Daha sonra gelen bir haber, ihalenin iptal edilmediği, başka bir adrese taşındığı yönündeydi. Bu haberi teyid eden eylemciler, bu kez ihalenin yapılacağı Emlak GYO Ataşehir Merkez Binası’na yönlendiler.

İhale gerçekten de burada yapılıyordu. TOKİ’nin, daha önce böyle son dakikada ihale adresi değişitirdiği pek vaki değildi. Mağdurlar, aynı gün içinde, ikinci eylemlerini de bu adres önünde gerçekleştirdi. Haklarını aramının mutluluğuyla evlerine dönen mağdurlar akşam TV’lerde, ertesi gün gazetelerde eylem haberlerini ve KC Construction ile, Sarp Grup arasındaki bağı kanıtlamak için oluşturdukları dosyaların sonuçlarını görmeyi beklerken, bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü hiçbir yayın kuruluşunda, bu haber geçmemişti. Bunun sebeplerini araştıran mağdurlara, haberin yayınlanmasının TOKİ tarafından durdurulduğu iddiası ulaştı.

Paralarını kaptırmış, evlerini alamamış, mahkemede umdukları ilerlemeyi sağlamayamamış mağdurlar, son çare olarak sokakta haklarını arama çabalarından da bir sonuç alamamış, seslerini kamuoyuna duyuramamış oldular. Ama mağdurlar pes edecek gibi durmuyorlar. Kamuoyuna seslerini duyurmak için, her yolu deneyeceklerini söylüyorlar. Bu sorun çözülmezse, kendini yakacağını söyleyen arkadaşlarını da, şimdilik bu çabalarla avutmaya çalışıyorlar.

KC Construction ile, Sarp Grup arasındaki bağı ortaya koyan belgeleri de kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyorlar.

Yazı: KC Sarıköy Mağdurları

Sarp Group'tan Açıklama

Son günlerde bazı basın organlarında tarafımızın görüşü alınmadan şirketimiz Sarp Group hakkında yer alan haberler kurumumuzu haksız yere yıpratmaktadır. İddialarla ilgili olarak açıklamamız şu şekildedir
Sarp Group'un, hakkında çeşitli iddialar olan KC Grup ile organik hiçbir bağı yoktur. Böyle bir bağ olmadığına dair belgemiz Ankara 3. İcra Hukuk Mahkemesi'nin karar no 2011/1086 ile sabittir.
KC ortakları arasında görülen bir kişi ile şirketimizin ortakları arasında olan Oğuzhan Demir'in soyadı aynıdır, fakat iki kişi arasında hiçbir iş ya da akrabalık bağı yoktur. Bununla birlikte Oğuzhan Demir şirketimizin yüzde 51 ortağıdır. Bu ortaklık know how ortaklığıdır.
KC adlı şirket ve bu şirketin mağdurlarının mağduriyetlerini anlamakla birlikte konu ile uzak yakın ilgisi bulunmayan şirketimize yapılan isnatların sorumluluğa yol açacağının ve ilgili kişilerin mağduriyetlerini daha da arttıracağının bilinmesinin yararlı olacağını düşünmekteyiz.
Bütün iddialar bir yana, KC Group faal bir kuruluşken, Sarp Group aynı tarihlerde binlerce konutluk projeleri tamamlamış, her kesimden takdir gören başarılı işlere imza atmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,
Sarp Group

3 yorum:

  1. Toki nin bir olusumun gecmisini arastirmadan boyle bir isin icinde olmasini anlamiyorum.

    YanıtlaSil
  2. tokiye çok yüklü miktarlarda para akışı var ve kc nin içerdeki teminatlarının ödenmesi için sarpa iş veriliyo

    YanıtlaSil
  3. TOKİ bir devlet kuruluşu ve bir devlet kuruluşu bu şekilde KC Group ile şaibeler içinde olan Sarp Gruba hala daha nasıl iş verebiliyor anlamak mümkün değil

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.