Header Ads

CHP Heyeti Uludere'de

CHP'li milletvekillerinden oluşan bir heyet, Uludere'nin Ortasu köyü yakınlarında hava saldırısında hayatını kaybeden 35 yurttaşın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şırnak Uludere'de savaş uçaklarının saldırısında hayatını kaybeden 35 kişinin ailelerine Gülyazı köyünde taziye ziyaretinde bulunan CHP'li milletvekilleri, olayı sonuna kadar takip edecekleri sözünü verdi.

Manisa milletvekili Hasan Ören, Adıyaman milletvekili Salih Fırat, Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Muğla milletvekili Nurettin Demir, Ordu milletvekili İdris Yıldız ve Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’den oluşan CHP heyeti, Ortasu köyü  yakınlarında katledilen 35 yurttaşın Gülyazı Köyü Spor Salonu'nda kabul edilen taziyesini ziyaret etti. Yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine başsağlığında bulunan CHP'li heyet, yurttaşlar ve muhtarlarla görüştü.

Bombardıman'dan sağ kurtulmayı başaranlarla görüşen heyet adına konuşan Salih Fırat, CHP olarak bu olaya gerekli hassasiyeti göstererek olayın örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Yapılan görüşmeler sırasında hükümete ve olayı uzun bir süre görmezden gelen basına tepki gösteren yurttaşları dinleyen Fırat, yaşanan facianın aydınlatılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için olayı sonuna kadar takip edecekleri sözünü verdi. Fırat, insanların hunharca katledildiğini dile getirerek, ailelerin acılarını paylaştıklarını yineledi.

Heyette yer alan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 2 gün boyunca yaptıkları incelemelerde olayı kafalarında netleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Aygün, "Genel görünüm itibariyle olay hizmet kusuru, ihmal ve hatadan çok toplu bir cinayet gibi görünüyor" diye konuştu.Milletvekili Aygün, olayla ilgili çok sayıda soru işaretleri bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Köyden bu kadar kişinin toplu halde ayrıldığı biliniyor. Akşam geri dönmediklerini de hemen herkes biliyor. Buna rağmen PKK mı, Amarika mı, MİT mi kim istihbarat vermiş? Uçaklar bölgeyi bombalamadan önce köylülerin yaptıkları telefon görüşmeleri var. Bombardıman başladıktan sonra da yine telefon görüşmeleri yapılmış yetkililerle ama, kimse bombardımanı durdurmak için hiç bir müdahalede bulunmamıştır. Bütün gözlemlerimizi ve tanık anlatımları ile yaptığımız görüşmeleri rapor haline getirip, kamuoyu ile paylaşacağız.'

OLAYDA YARALANAN GENCE  ZİYARET

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Şırnak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi`nde 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Hasan Ürek`i ziyaret etti. Yaralı Hasan Ürek`in babası Sait Ürek`le yoğun bakım ünitesi önünde görüşen CHP`li Milletvekili Fırat, yaralı gencin durumunun iyi olduğunu ve doktorların gerekli müdahaleleri yaptıklarını söyledi.

ULUDERE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASI İSTENDİ

CHP, Uludere olayıyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulması için de TBMM Başkanlığı'na başvurdu. Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, konuyla ilgili hazırladığı önergede "Olayın araştırılıp soruların yanıtlarını istemek, başta ölenlerin yakınları olmak üzere her yurttaşımızın hakkı, olayı araştırıp, soruları yanıtlamak da devletin görevidir." görüşlerine yer verdi.

haber: imctv-iha-dha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.