Header Ads

Deniz Yurtsever Çanakkale'deki Birliğinde İntihar Etti. Ailesi Ölümü Şüpheli Buluyor

Çanakkale'de askerliğini yapan Deniz Yurtsever'in, G-3 piyade tüfeği ile kalbine ateş ederek intihar ettiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Gelibolu'daki topçu birliğinde askerliğini yapan Deniz Yurtsever (31), dün gece birliğinde yaşamını yitirdi.

Sabah saatlerinde ailesine haber verilirken, Yurtsever'in ölümünün "intihar" olduğu söylendi. Askerliği boyunca kendisine silah verilmeyen Yurtsever'in, nöbet değişimi için saat 02.00 sıralarında askerleri nöbet yerine götürürken yanındaki askerin silahını aldığı ve kalbine ateş ettiği ileri sürüldü. Olay yerinde yaşamını yitiren Yurtsever'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Acı haber, Adana'daki ailesine sabah saat 06.30'da ulaştırıldı.

ASKERLİĞİN BİTMESİNE 23 GÜN KALMIŞTI

Kısa dönem askerlik yapan Deniz Yurtsever'in, 26 Ocak'ta terhis olacağı öğrenildi.

ETHA'ya konuşan Deniz Yurtsever'in ağabeyi Ali Asker Yurtsever, en son pazar günü aradığını, durumunun iyi olduğunu söylediğini aktardı. Babasını yitiren eşi ile uzun uzun telefonda konuştuğunu belirten Yurtsever, "Morali yerindeydi, sorun yoktu. Hatta 26 Ocak'a uçak bileti al dedi" diye konuştu.

"Zaten silahı yoktu" diyen Yurtsever, Çanakkale'deki bölük komutanının "En son intihar edecek askerimdi, hepsine ağabeylik yapıyordu. Çok aklı başında, beyefendiydi" dediğini aktardı. Yurtsever, "Nasıl oluyor?" diye sordu, ekledi: "Tek mermi alıyor arkadaşından, yani arkadaşları madem yanında nasıl tek mermi alıyor ve hemen yanlarında kalbine sıkıyor? Hiçbirine inanmadım."

Adli Tıp'tan gelecek raporu beklediklerini belirten Ali Asker Yurtsever, "Aklıma ilk gelen Uludere tartışmasının yansıması olabilir. Birkaç ilde daha şüpheli asker ölümü var son birkaç gün içinde. 20 günü kalmışken neden intihar etsin" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Deniz Yurtsever'in şüpheli ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, olay yerinde inceleme yapıldığı ve cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

18 yorum:

  1. faşit devlet öldursun sonrada intihar susu versin o ne gelzel

    YanıtlaSil
  2. hayatta tanıdığım en sakin insandı intihar etmek aklının ucundan bile geçmezdi öldürüp intihar süsü verdiler hepsi bu.

    YanıtlaSil
  3. deniz lerin kaderi bu asil olumler ve gizli olmler

    YanıtlaSil
  4. allah rahmet eylesın ailesıne sabır diliyorum

    YanıtlaSil
  5. allah rahmet eylesın mekanı cennet olsu.<3<3

    YanıtlaSil
  6. ben denizin asker arkadaşıyım. böyle bir şeyi nasıl yaptığına inanamıyorum ama kendim de bizzat bildiğim için medyada bu kadar keyfi ve çıkar doğrultusunda siyasi süsler verilerek asılsız haber yapılmasından dolayı da çok tiksindim. kendisinin bir takım ailevi problemleri vardı benimle ve arkadaşlarıyla paylaştığı, nedense ailesi bunlardan hiç bahsetmiyor?
    böyle devrimcilik olmaz!!! biraz sorgulayıcı ve araştırmacı olun lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O5416003153 denizi tanıyan arasin lütfen ben annesiyim

      Sil
  7. Yaptığımız haber askerlik hayatının getirdiği psikolojik ve fiziksel baskının böyle kötü olaylara yol açabileceğine yönelik bir içeriğe sahiptir. İnsanların sivil hayatta yaşadıkları sorunların askerlik hayatında hayatını sonlandırma kararı almasında da etkisi olabilir, bunu yadsımıyoruz. Birçok vakadan da biliyoruz ki kışlalardaki asker ölümlerinin birçok boyutu var ve gün ışığına çıkmıyor.
    Biz böyle olaylar yaşandıkça bu olayları haber yapmaya devam edeceğiz.

    Son yorumu yapan ve 'Deniz'in asker arkadaşıyım' diyen arkadaşımızdan daha detaylı bir anlatım bekliyoruz.

    Olayın mahiyetini bilen herkesi buraya yorum yazmaya davet ediyoruz.

    YanıtlaSil
  8. bende denizin arkadaşıyım uzun yıllardır tanırım ailesini de bilirim. Denizin ailesiyle sorunu olduğunu düşünmüyorum kaldı ki sorunu olsa bile intihar edecek biri değildi.
    Kaldı ki sorunları bile olsa en son anlatacağı kişiler asker arkadaşları olur.
    sen istersen e mailini bırak.

    YanıtlaSil
  9. baskahaber@gmail.com e-posta adresimiz.

    YanıtlaSil
  10. Denizin ailevi sorunları olduğunu söyleyen onu kesinlikle tanıyan biri değil.Onu ve ailesini tanısaydı hayatta böyle bir yargıya varmazdı.Deniz katledildi...

    YanıtlaSil
  11. Deniz yaşam dolu bir insandı.Yukarıda askerlik arkadaşı olduğunu söyleyen şahsın sorgulanması gereken bir şahıs olduğuna inanıyorum.Kimse durduk yere askerlik arkadaşının ailesini sorgulamaz.Bir bildiği var bence...

    YanıtlaSil
  12. Her türlü iddiasına varım ki o askerlik arkadaşıyım diyen zat tanıktır.Ve kullanılıyordur.Eğer ben kullanılmıyorum diyorsa mailini bıraksın.Ben Denizin 20 yıllık dostuyum .DENİZ KATLEDİLDİ.DENİZLER ÖLMEZ...

    YanıtlaSil
  13. türk askeri yönetiminin ''peygamber ocağı'' olduğunun iddası nekadar doğruysa! bu ölen gencin ve diğer örnek olayların intahar olduğu okadar doğrudur!! ölen ölmüştür hak aradığını sananlarda, boşuna aradığınızı sizlerde biliyorsunz gerçeği hiçbir zaman öğrenemessiniz bu ülkede, acı bir gerçektir..

    YanıtlaSil
  14. ya bide şunu ayzmak istedim yukarda biri diyorki askeri ortamın pskolojisi falan fistan askerlik yapmışsan 20 günü veyahut 1 ayı kalmış bir askerin nekadar çocuksu bir sevinçte olduğunu sanırım bilirsin benim durumum ve ordayken gördüğüm tüm askerlein durumu böyleydi sen farklı bir evrenden gelmişsen bilemem benim 1 ayım veyahutta 2 ayım kalsa askerliğin son bulması için intaharı değil, özgürlüğüme kavuşacağım günü düşünürdüm! yalana destek vermek için içine bir tutam doğru katıp yalanı kamufle etmeseniz bu ülke daha şeffaf olabilrdi bu nednledirki bu ülkede birileri yalanının devamının sürebilmesi için yalanlarının içine ufak bir doğruluk püskülü koyar siyasette böyle- askerlikte böyle-okulda böyle-sosyal haytta böyle.. 10 yılda resmi rakmlara göre 600 tane asker ''intahar'' ediyorsa bence orda intahar yoktur açık bir cinayet vardır bilerek cinayet ve insanları intahar piskolojisine sürükleyarek bir cinayet vardır şu kör gözleriniz açın artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın siyasetin bırakın, bir gün bu ateş sizide yakacak! sorgulamayn toplumlar insanı değerlerini kaybetmiş ''yaratıklardan'' ibarettir..

    YanıtlaSil
  15. Son yorumu yapan arkadaş doğru tespitlerde bulunabilir.Fakat sonuç olarak askerde hangi zihniyetin bu canlara kıydığına dair zerre kadar bir şey söylememiştir.Bu ülkede derin devlet hep kendine muhalif kesimleri hedef aldı.Bugün de olan budur.Bunu göremiyorsak körüz demektir...Ben hala Denizin arkadaşıyım diyenden mail bekliyorum...O bunun bir parçası değilse açık olacaktır...

    YanıtlaSil
  16. Hepiniz safsatacısınız kendinize macera arıyosunuz. Bende orada askerlik yaptım ve bu olayda Deniz arkadaşınıza ilk yardımı yapan sağlık astsubayıylada görüştüm. Kendisi benim bölüğümün komutanlarındandı. Burda böyle atıp tutmasını biliyosunuz. O Sağlık astsubayının Deniz'i hastaneye yetiştirene kadar onu hayata döndürmek için elinden gelenin fazlasını yaptığını ve olaydan sonra hala ne kadar üzgün morali bozuk olduğunu düşünen hiç kimse yok. Boş işler peşinde koşmayın. Yok derin devlet yok harcadılar falan filan. Deniz'in intihar etmeden önce kendi el yazısıyla yazdığı ''Ölümümden kimse sorumlu değildir'' notunu niye abisi, arkadaşları, kimse söylemiyor.

    YanıtlaSil
  17. Öncelikle Deniz Abinin mekanı cennet olsun ve yakınlarına baş sağlığı dilemek istiyorum. Deniz abiyle aynı tugayda askerlik yaptım ve aynı dönemde askerlik görevimizi yerine getiriyorduk.Deniz abinin intihat etttiği gün gece AVM sinde çavuş olarak görevdeydim ve saaat 02:15 civarında telsizden gelen anons nöebtçi kendini vurdu oldu. ve hızla olay yerine intikal ettik. yerde yatan bir asker vardı ve başına duran iki nöbetçi asker şoka girmişti.Komutanımızın talimatlarıyla revire anons yapıldı ve nöbetçi sağlıkçı astsubay ve ambulans olay yerine geldi deniz abiyi ambulansa koyduk yaralıydı ve nabız çok yavas atıyordu kendinde değildi tepki vermiyordu bizlerde çok şaşırmış ve telaşlıydık.Sivil ambulansla daha sonra tugaydan ayrıldı. Tekrar çok üzgünüm ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum... Askerliğimde batıda görev yapmama rağmen böyle bir olayla karşılaşmam beni çok etkiledi askerliğim bitmesinede tam 1 ayım vardı.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.