Header Ads

İstanbul Üniversitesi'nde Çatışma: Polis Hukuk Fakültesi'nin İçine Girdi 23 Öğrenci Gözaltına Alındı

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki merkez kampüsünde, ülkücülerle solcu ve BDP'li öğrenciler arasında çatışma yaşandı.

Gelen ilk bilgiler solcu ve BDP’li öğrencilerin 35 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak Uludere’de yaşananları kınayan afiş asmasının ardından, ellerinde satırla kendilerini karşılayan ülkücü grupla çatışma çıktığı yönünde.

Grupların çatışmaya başlamasının ardından olaya çevik kuvvet polisi müdahale etti. Hukuk Fakültesi'nin içerisine giren polisler, koridorda bulunan herkesi döverek gözaltına aldı. Olayla ilgisi olmayanların da gözaltına alındığı öğrenildi. Çok sayıda öğrenci, polislere tepki gösterdi.

BDP’li öğrencilere satırla saldırıldığı ifade edilen ülkücü gruptan hiçbir öğrenci gözaltına alınmadı

Özel Güvenlik Birimi’nden görevlilerin afişleri yırtması üzerine yeniden asan öğrencilerden bazılarının ‘Özel güvenlik polisler ve ülkücüler birlikte hareket ediyorlar. Can güvenliğimiz yok’ dedikleri öğrenildi.

Üniversite içerisinde çok sayıda çevik kuvvet ekibi hazır bulunurken, sivil polislerin dersliklere girerek solcu ve BDP'li öğrencileri gözaltına almaya çalıştığı belirtildi. Final sınavlarının yapılmakta olduğu sırada İktisat Fakültesi binasına da gelen sivil polislerin, gözaltı için derslikleri dolaştığı bildirildi.

23 öğrencinin gözaltına alındığı belirtilirken, yaralılar için ambulans geldi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.