Header Ads

MİT: İstihbarat Paylaşımı Olmadı. Baransu'nun İddiaları Asılsızdır, Kurgudur

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT'in 85. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında medya kuruluşlarının yöneticileriyle Müsteşarlık'ta bir araya geldi.

Görüşmenin ardından MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından medya yöneticilerine basın açıklaması dağıtıldı.

Uludere'de 35 sivilin öldürülmesi olayı ile ilgili istihbaratın MİT tarafından sağlandığı yönünde Taraf gazetesinde çıkan habere yanıt veren MİT, "Öncelikle şu gerçeği bir kez daha ifade etmek isteriz ki; 28 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili olabilecek grup, yer, tarih, sayı ve geçiş güzergahlarına ilişkin Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmemiştir" dedi.

Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın da söz konusu haberi yalanladığı hatırlatıldı, "Anılan gazeteci asılsız iddialarını devam ettirebilmek için daha önce kurguladığı mizansende değişikliğe giderek, kelime oyunları yapmak suretiyle 35 vatandaşın hayatını kaybettiği operasyonla ilgisi olmayan ve bölgedeki örgütsel hareketliliğe dair kendisine sızdırılan, bir kısmı güncelliğini yitirmiş raporları, olayla ilişkilendirme gayretine girmiştir" denildi.

haber: ajanslar

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.