Header Ads

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Çalışan Sendikalı 550 İşçi İşten Atıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı Yer Hizmetleri'nde çalışan Hava-İş Sendikası üyesi 550 işçi, işten atıldı.

İSG Yer Hizmetleri A.Ş, toplu sözleşmenin süresi dolmadan toplu işten çıkarma işlemi yaptı. Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuran İSG, 550 işçinin iş sözleşmesini fesh etti.

Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Hava-İş Sendikası, "Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir'in firması İSG Yer Hizmetleri A.Ş ile Pegasus Havayolu arasında yapılan hizmet alım sözleşme feshi tam bir oyundur, hiledir, muvazaadır. İşin garibi İSG bu yer hizmetleri alım sözleşmesine aykırı Pegasus'un fesih işlemine karşı kılını bile kıpırdatmamaktadır. Hatta cezai bir şart bile uygulanmamaktadır" dedi.

Açıklamada, Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holdinge bağlı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş. (İSG) firmasında toplu iş sözleşmesini işlevsiz bırakmak için patronların işbirliği yaptığı belirtildi.

'İSG İŞÇİLERİ TÜM OYUNLARI BOZACAK'

Hava-İş, Pegasus Havayolu İşletmesinin başka illerden kölelik şartlarında getirdiği Çelebi Hava Servisi işçilerinin uçuş emniyet kurallarını hiçe sayarak yer hizmetlerini yürüttüklerine dikkat çekti.

Devlet ve sivil havacılık otoritesinin yaşananları seyretmesine de tepki gösteren Hava-İş, şöyle dedi: "Sabiha Gökçen Havalimanı'nda işçileri kış gününde işsiz bırakma kararı alan patronlar iş barışını sabote etmişlerdir. Bu noktadan sonra oluşabilecek olay ve olumsuzluklardan ne sendikamız ne de üyelerimiz sorumlu olacaktır. İSG ve Pegasus Havayolu yönetimlerinin bu ortak işçi düşmanı planı bozulacaktır."

haber: etha

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.