Header Ads

TivitGünlüğü (4 Ocak)

İnsanların, gazetecilerin işsiz kalması çok kötü birşey evet ama bir de pat diye bir günde tazminatsız kapı önüne konan, aylarca işsiz kalan onlarca muhabir var. Muhabir denilen insan en çok çalışıp, en az kazanan, en güvencesiz olan habercilerdir. Baskı da görür, sürünür de. Basın Kahramanı yaratmayı çok seviyoruz ama benim kahramanlarım ismini bilmediğimiz, gerçeğin peşinde koşan,1000TLye çalışan muhabir arkadaşlarımız. ( )

Doğan Yurdakul 8 sayfalık savunmasının sonunda: "Benim mesleğim yazı yazmaktır. Başka iş bilmem.17 yaşından beri ekmeğini yazı yazarak kazanırım. Yine yazacağım. Elim kalem tuttukça, ölünceye kadar yazmaya devam edeceğim.' ( )

 Hayatımda gazeteci olarak bu kadar absürd bir davaya tanık olmadım. Odatv davası tam bir trajedi ( )

Çevreyi, kadınları ve LGBT'leri 'ikincil sorun' gibi gördüğü sürece Türkiye solunun faşistlerden farkı yok. Maalesef. ( )

Bütün ideolojilerin ortak paydası homofobi. Rejimi homofobizm yapsanıza siz. Kavgasız dövüşsüz gül gibi geçinip gidersiniz. ( )

Küresel kapitalizmde değişmez kural: "Kâr özel, zarar toplumsal". Ulusal siyasette değişmez kural: "İyilik hükümetten, kötülük devletten". ( )

Kapitalistler vicdanlarına yapılan çağrıları önemsemezler, onların para keselerini tehdit etmek gerekir. (Jack London) ( )

Nisan 2009'da Tansu Çiller'e ait olduğu söylenen yüzlerce klasör dolusu evrak Ankara Gölbaşı'nda kül halinde bulundu. Neydi o dosyalar? ( )

Bir DHA haberinden : "Ehliyetsiz kadın sürücünün çarparak ölümüne neden olduğu..." Ehliyetsiz işte, kadın erkek fark eder mi ? ( )

Fransız polisi yanına Romanya polisini almış evsiz Romenlere kimlik kontrolü yapıyorlar. İktidar aşırı sağın oylarını almaya kararlı anlaşılan. ( )

Milliyetçilik de cehalet gibidir. Sen istediğin kadar anlat, karşı tarafın elinden sadece bön bön bakmak gelir. ( )

Küçük liderin ilk demeci: Kuzey Kore’nin yeni lideri Kim Jong Un: (Güney Kore lideri için) "Kötülüklerin başı, ABD yanlısı faşist manyak! ( )

"Abi niye bombaya kimliğini gösteriyorsun"( )


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.