Header Ads

Hanime Aslan Cinayeti Davası: Savcı Azmettirici Eski Eşe Tahliyede Israr Etti, Mahkeme Reddetti


Çağlayan Adliyesi'nde "Ölümle tehdit ediliyorum" diye ifade verdikten sonra adliye girişinde koruma ile birlikte öldürülen Hanime Aslan davasının 5 duruşması yine aynı adliyede görüldü.

Eski eşi Hızır Zehir'in azmettirmesi ile oğlu Dursun Zehir tarafından vurularak katledilen Hanime Aslan, polisler tarafından "korunmakta"ydı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tanık olarak dinlenen Arife Terzi, ablası Aslan'ın sürekli olarak Hızır Zehir'den şiddet gördüğünü ve Zehir'in tehditlerini ayrıldıktan sonra da sürdürdüğünü ifade etti. Terzi, ablası Hanime Aslan'ın öldürülmeden hemen önce kendisini aradığını belirtirken, Aslan'ın 2 oğlu ve eski eşi için "Üçü de burada. Önleminizi alın, her şeye hazırlıklı olun" dediğini belirtti.

'BABAM BENİ AZMETTİRMİŞ OLSA BABALIKTAN REDDEDERDİM'

Duruşmada ifade veren sanık Dursun Zehir, babasının kendisini azmettirmediğini iddia etti. "Babam beni böyle bir şeye azmettirse onu babalıktan reddederdim" diye ifade eden Zehir'in ifadeleri mahkeme salonunda tepkilere neden oldu. Zehir, annesi Hanime Aslan'ı nasıl katlettiğini şu sözlerle anlattı: "Babam beni olaydan önce aradı, 'Ona bir şey yapmayacağım' dedim. Ama annem beni görünce kaçmaya başladığında, başka biri ile evlendiğine kanaat getirerek ateş ettim."

Sanığın avukatı ise, Hızır Zehir'in olayın ardından kamera kayıtlarında ağladığının görüldüğünü belirterek "Bu bile tutuksuz yargılanması için bir gerekçedir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahillik talebini kabul etmeyen mahkeme, iki sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı 26 Kasım'a erteledi.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'ndan Semiha Arı ve Begüm Acar ile Avukat Perihan Meşeli davayı ETHA'ya değerlendirdi.

25 YILDIR EŞİNDEN ŞİDDET GÖRÜYORDU

Davaya ilişkin bilgi veren Avukat Perihan Meşeli, davada tanık olarak dinlenen 2 kardeşin de Hanime Aslan'ın 25 yıldır gördüğü şiddeti çok açık ifade ettiğini belirtti, "Buna rağmen savcı tahliye talebinde bulunuyor" dedi.

Geçen celsede Hızır Zehir'in beraat ettiği dosyaların sanık avukatları tarafından gündeme getirilmesine ilişkin itiraz da bulunduklarını belirten Meşeli, "Bu dosyalarda usulsüz kararlar çıkmıştır. Çünkü 1. celsede daha müşteki ve tanık dinlenmeksizin karar verilmiştir" dedi.

Meşeli, "8 kurşun sıktım 8 kurşun daha gelecek" diyen Hızır Zehir hakkında beraat kararı verildiğini belirtti. Yine bir diğer dosyada ise dinlenen tanığın Dursun Zehir olduğunu belirten Meşeli, mirasçılara tebligat verilmeden, davanın saatinden önce avukatlar gelmeden görüldüğünü ifade etti. Meşeli, Hanime Aslan'ın yanında iki koruma olmasına rağmen öldürüldüğünün altını çizerek, Dursun Zehir'in "Anneme zarar vereceğimi babama söyledim" şeklinde ifadesi olmasına rağmen Hızır Zehir'in korumalara haber vermediğini söyledi.

Hızır Zehir hakkında savcının istediği tutuksuz yargılanma talebine tepki gösteren Semiha Arı, "Dursun Hızır'ın zaten öldürdüğü kesin olduğu için tutuklu bir şekilde yargılanıyor. Bu duruşmada önemli olan, azmettirici olan Hızır Zehir'in de tutukluluğunun devam etmesi. Azmettirmesinde bir çok kanıt olmasına rağmen ısrarla tahliyesini isteniyor" şeklinde konuştu.

'AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI BU DAVANIN SANIĞIDIR'

Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahillik talebinde bulunmasını değerlendiren Acar ise, bakanlığın aslında bu davanın sanığı olduğunu belirtti. Acar, "Katledilen her kadından, onları katleden erkek kadar devlet de sorumludur. Kendileri bir takım yasalar çıkartıp kadınları korumak için ellerinden geleni yapıyorlar imajı çizmeye çalışıyorlar" dedi.

Sorunun kökeni ile ilgili bir şey yapılmadığını ifade eden Acar, kağıt üzerinde kalan koruma kararı ile bu cinayetlerin önlenemeyeceğini belirtti. Acar ayrıca Hızır Zehir'in azmettirici olduğu bu kadar açıkken, hala tahliye talebinde bulunulmasının yeni kadın cinayetlerine zemin hazırlayacağını vurguladı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.