Header Ads

HDP'den Sabah Gazetesi'ne Yalanlama


HDP, Sabah gazetesinde bugün Mehmet Ali Berber ismiyle yer alan "Seçim bağışlarını cepten ödeyecekler" başlıklı haberi yalanladı.

Bir tekzip yayınlayan HDP, Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçim harcamalarıyla ilgili belgeleri henüz YSK'ya ibraz etmediği bu yüzden 1.2 milyon TL'lik bağış için hazineye cepten ödeme yapacağı' şeklindeki haberin tümüyle yalan olduğunun altını çizdi.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sayın Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçim harcamaları bütçesiyle ilgili gerekli tüm belgeler 25 Ağustos 2014 tarihinde YSK'ya teslim edilmiş olup, YSK tarafından 25803 No'lu evrakla işleme alınmıştır. Sorumlu gazetecilik gereği haberi doğrulatma gereği bile duymadan gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışan Sabah gazetesini ve muhabirini bu tutumu nedeniyle kınıyoruz. Sabah gazetesini bu yalan haberini derhal düzeltmeye çağırıyoruz. Düzeltilmemesi halinde yasal işlem başlatılacaktır."

Sabah gazetesinde yer alan haberdeki iddialarla ilgili Selahattin Demirtaş da "Yanlış haber. Belgeleri zamanında verdi. Bize yapılan bağış 1.2 milyon liraydı. Bu, Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde kullandığı benzinin, mazotun karşılığı bile değil. Biz o haberi tekzip ettik." diye konuşmuştu.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.