Header Ads

Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyler 20 Kasım'da Anılacak


İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, dünya çapında gerçekleşecek olan "20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü"nde, transfobi sonucu olarak öldürülen bireyleri anmak üzere bir dizi etkinlik düzenliyor.

Geçtiğimiz yıllarda trans bireylere yönelik nefret suçlarında büyük bir artış gözlemlendiğine dikkat çeken İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "haksız tahrik" indiriminin zanlılar yakalansa dahi yeterli cezalandırmanın gerçekleşmesine engel olduğunu vurguladı.

Translara yönelik saldırıların "nefret suçu" kapsamına alınmadığını belirten İstanbul LGBTİ Derneği, "Bize, bizleri koruyan bir yasa, ve insan haklarını yürütmesini sağlayan lazım. 'Bize Bir Yasa Lazım' Türkiye çapında yapılan, nefret söylemi, nefret suçları ve cezasızlığa karşı bir kampanyadır. Bu kampanya sadece trans bireylere yönelik değil aynı zamanda kadın ve Türkiye’deki diğer azınlık gruplara yönelik nefret suçlarını da kapsamaktadır" diye belirtti.

Bugün Transevi'nde fotoğraf sergisi ile başlayan etkinlikler, 26 Kasım'a kadar sürecek. 20 Kasım'da saat 19.00'da Galatasray'da anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Film gösterimleri ile yardım defilesinin de yer aldığı etkinlikler, 26 Kasım'da Meclis önünde yapılacak eylem ile sona erecek. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde ise Sabancı Üniversitesi'nde Trans X İstanbul filminin galası yapılacak.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.